Flow - 4 tips!

Het maken van waardevolle communicatie kan best een opgave zijn. Door in een creatieve flow te komen, kan het makkelijker gaan en bovendien werkt het prettiger. Het maken van content wordt dan minder een to do en meer iets dat zich als vanzelf vormt. Morgen begint er weer een nieuwe werkweek. Daarom vier tips om makkelijker in die flow terecht te komen:

 

➰Breng focus aan

Schrijf je doel op of spreek 'm uit. Zorg dat je niet wordt afgeleid door appjes, mailtjes of andere mensen. Je kunt onmogelijk in de flow komen wanneer je constant wordt afgeleid.

 

➰Doe eens iets nieuws

Dat kan van alles zijn. Maak een puzzel, leer een paar woorden in een andere taal of dans op een nummer dat je niet kent. Het lopen van een nieuwe route door de buurt is ook een laagdrempelige manier. Je ziet geheid nieuwe dingen en wellicht ontstaan daar weer creatieve ideeën uit.

 

➰Stel jezelf open

Een hele belangrijke. Ons brein is een geniaal onderdeel van ons lichaam, maar kan soms ook de plek zijn waar belemmerende overtuigingen de baas zijn. Probeer af en toe bewust even 'uit je hoofd' te komen. Simpelweg door je blik buiten jezelf te richten en waar te nemen. Wat zie je? Misschien een mooie lichtval, een bijzonder gevormde wolk of vrienden die lol hebben met elkaar. Als je even uit je hoofd komt, kan er weer een opening ontstaan om in de flow te komen.

 

➰Niksen

Af en toe tijd inruimen om niks te doen, is heel belangrijk. Gewoon wat naar buiten turen of mijmeren. Het is bewezen dat veel creatieve ideeën ontstaan vanuit ontspanning, in 'lummelmodus'. Plan het in als een to do van je dag wanneer je het lastig vindt om te niksen.

 

💡Het leuke van dit soort content maken, is dat ik het zelf ook weer bewuster ga toepassen. Deze post floepte er zomaar uit in 10 minuten doordat ik 1. Een duidelijk doel voor ogen had 2. Mijn telefoon op stil stond en 3. Ik eerder zat te lummelen, waardoor dit idee over flow kwam.